Düşlerimdeki Steam E Twinning Projesi

Okulumuz Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Birsen ÖNAL ÜZER'in kuruculuğunu yaptığı Düşlerimdeki Steam adlı eTwinning Projesi 10 Türk ortak ile mart ayında başlayıp  3 ayda tamamlanmıştır.Özel Eğitim Sınıfınımızın Steam soyut olan Stem konusunu Bireysel Eğitim Planlarına göre somutlaştırarak uygulamaları,üreterek kendini geliştiren çocuklar ortaya çıkarmıştır.

Proje kapsamında her ay STEAM  temelli problemler oluşturup, çözüm odaklı etkinlik ve çalışmalarımızı  gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz projemiz sayesinde yenilikçi, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerinin yanı sıra bilim ve teknolojiyi etkin kullanma becerilerini de kazandılar.

Uzaktan eğitimin hayatımızın bir parçası olduğu bu süreçte öğrencilerimiz bir çok web 2.0 araçlarını kullanmayı öğrendiler. Yaparak yaşayarak somut ürünler ortaya koydular. Öz-güven ve sorumluluk duygularını geliştirdiler. Tasarım ve inovasyonu öğrendiler.

Projenin blog sayfasını inceleyebilirsiniz.